Apa Ada Hal??

...

Chat

Isnin, 1 Oktober 2012

Decoder Skybox F3, Decoder lebih baik daripada Openbox S10.


TENGOK ASTRU0O FULL CHANNEL DENGAN HARGA YANG MURAH MENGGUNAKAN DECODER SKYBOX F3 ~!!

Anda perlu ada decoder Skybox F3 yang tidak memerlukan anda melanggan lagi dengan astru0, tak perlu anda pakai kad astru0, dan tak perlu ada ape ape kaitan kontrak lagi dengan astru0. Hanya dengan bayaran 6 bulan sekali atau 1 tahun, maka anda dapat tengok full channel (lebih kurang dalam 110++ channel kecuali channel HD) sampai muntah..




Apa yang menarik decoder F3 berbanding S10 dan S12?? Sila rujuk link ini utk mengetahui mengenai produk Openbox S10 : KLIK DI SINI

1) F3 ni pakai Dual-Core CPU, 396 MHz MIPS Processor.

2) Decoder ini support 1080p/1080i/720p/570p/576i/480p sedangkan S10 support 1080i/720p/570p/576i/480p. Ini bermakna kualiti gambar F3 lebih cantik daripada S10. (Pakai 1080_P, sedangkan S10 pakai 1080_i sahaja)

3) Skybox F3 ni juga support Wireless. Jadi pengguna boleh buat pilihan sama ada nak pakai guna Kabel Lan atau guna Wireless USB seperti (TP Link WN727 150 Mbps) utk dapatkan sambungan ke internet.

4) Lubang USB berada di hadapan, berbanding S10 yang berada di belakang.

========================================================================
Apa yang anda perlukan?

1. Piring Satelit (Piring Astr0u pun OK, tak kira warna Silver Atau Hitam (Beyond),  Centralize Dish (bg yang dok apartment)sama sahaja) - Jika tiada, boleh dapatkan di Kedai TV berdekatan, minta kedai TV buat pemasangan kerana kebiasaan kedai TV adalah agent Astr0u dan boleh buat pemasangan piring sahaja tanpa melanggan dengan Astr0u.

2. Internet Connection - Unifi/ Streamyx / P1 /Maxis Fiber/ Mobile Broadband >512kbps & Stabil (384kbps pernah diuji, dan stabil jika Streamyx). (( Sila tinggalkan email di ruangan komen utk tahu lanjut))

3. Perlu ada 1 port di Router Modem untuk disambung secara LAN ke Decoder Skybox F3.

=======================================================================



Selain itu, decoder ini juga berfungsi seperti S10, seperti :

1) Boleh rekod Movie.

2) Boleh dijadikan player ( Play Avi / Mkv / Avi / Mp3 )

3) Boleh baca subtitle & Alih suara

4) HD PVR, menggunakan kabel HDMI.

5) Boleh Stream Youtube ~!! (Latest Update 1/11/2012)

Harga Decoder F3 adalah seperti di bawah :

Decoder SkyBox F3 + Remote + Kabel HDMI + 3 bulan langganan  = RM500 RM440
Decoder SkyBox F3 + Remote + Kabel HDMI + 6 bulan langganan  = RM540 RM480

Selepas tamat 6 bulan pertama itu, maka anda hendaklah melanggan 6 bulan berikutnya utk tengok siaran. Saya akan maklumkan seminggu sebelum 6 bulan/1 tahun pertama anda tamat, dan anda hendaklah membayar kepada saya RM90 (jatuh RM30 sebulan) utk dapatkan access 3 bulan berikutnya dan RM150 (jatuh RM25 sebulan) utk dapatkan access 6 tahun berikutnya.

P/S : Kepada yang komen ke blog saya dan masuk ke approaval comment, saya akan membacanya dan membalas email tuan/ puan terus ke email tuan/puan. Tak perlu tunggu approaval dari saya. Tuan/puan boleh check email tuan terus. Harap maklum. ( saya akan terima approaval komen via henset, jadi saya boleh terus balas pertanyaan ke email tuan/puan.









571 ulasan:

  1. if guna skybox atau openbox/dreambox...remote rosak,contact dengan encik gak ke utk dptkan remote baru?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya benar.. Jika ada masalah remote rosak, leh dapatkan remote baru daripada saya.

      Padam
  2. salam tuan,

    kalau yg nih leh dpt HD channel x?
    saye skrg pkai beyond

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak boleh.. Kerana utk dapatkan siaran HD bukan disebabkan oleh piring, tapi dari cline.

      Buat masa skrang , tiada lagi cline yang leh dapatkan Astr0 HD. Tiada lagi provider di Malaysia yang leh dapatkan siarn HD. Harap maklum.

      Padam
    2. oh mcm tu...
      so saye beli decoder nih + cline yg support HD dah cukup?
      saye nk pkai dish beyond jek
      kalu ade bulih la kire bajet
      tq tuan

      Padam
    3. 1) Cline ni tak support siaran HD tuan. Contoh channel HD adalah HBO HD, ESPN HD, Nat Geo HD, dll. Cline saya support HBO , ESPN, Nat Geo,, yang siaran HD semua tak dapat pada cline saya. Bukan sahaja cline saya, malah cline org lain pun tak dapat kerana takde lagi provider di Malaysia yang leh support siaran HD.

      2) Boleh sahaja pakai dish beyond.. Tp tak bermakna dish beyond maka leh dapat channel HD. Sila rujuk no 1.

      Nnt berminat bagitau lah k.

      Padam
  3. Bro, nanti all Olympics channel also can see ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya.. mungkin dapat tengok. Saya tak boleh beri jaminan skrang sbb belum olimpik lagi,, tapi saya rasa olimpik pun akan dibuka sebagaimana dibuka EURO sekarang ini.

      Padam
  4. Tuan, saya minat dengan open box, boleh tak sms saya di 0123866275

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok, nanti saya sms kan kepada no tuan... Terima kasih.

      Padam
  5. saya amat berminat harap berikan keterangan lanjut di email saya sedakasejahtera@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok, saya sudah emailkan kepada tuan. Tuan leh check email.

      Padam
  6. Boleh berikan senarai ccline....channel yg ada.....yg berminat nk beli....mktq

    BalasPadam
    Balasan
    1. Support:

      1) Astr00k
      2) True Vision
      3) VTC HD Vinasat
      4) Indovision SES-7 (SD)

      Ini latest yang telah dipandu uji. Sebarang pertanyaan tuan boleh call saya k.

      Padam
    2. Telkom Vision HD akan menyusul paling awal pada minggu depan... Harap maklum.

      Padam
  7. tolong emailkan keterangan lanjut kat saya hairol7549@myself.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok, saya dah emailkan kepada tuan.

      Padam
  8. Boleh cuba dulu kat rumah sebelum beli tak? Nicholas

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cuba macam mana tu tuan ??? hehehe..

      Padam
  9. kalau saya dah ada decoder sendiri, boleh ker kalau saya just nak beli ccline saja dari encik? and boleh ker encik setkan dekoder saya?.satu lagi tolong beri keterangan lanjut tentang produk encik ini?tq encik..ni email saya putera_nazeem@yahoo.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh takde masalah.. saya boleh guide macam mana nak install ke dalam decoder.. Ok, detail saya sudah hantar kepada email tuan.. boleh check k.

      Padam
  10. Sy berminat dengan produk tuan
    sila emailkan keterangan lanjut kpd sy
    nizamudinarashid@gmail.com
    iamfirdausibrahim@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya sudah emailkan kepada tuan.. Terima kasih.

      Padam
  11. sila emailkan kepada saya tentang hal ini... han_mohammad@yahoo.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya sudahkan emailkan kepada tuan.

      Padam
  12. Salam. Sila emailkan detail ke addrick(at)hotmail(dot)com, terima kasih.

    Fyi, saya guna unifi & tiada dish astr0. TQ

    BalasPadam
    Balasan
    1. ok saya sudah hantar ke email tuan.

      Padam
  13. saya tak dak piring astro n guna unifi.. maxnaz2000 at yahoo.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalo takde, kena cari dulu lah piring tu. Sbb memang takleh pasang kalo takde piring astr0.

      Padam
    2. saya dah hantar detail kepada tuan. Boleh check email.

      Padam
  14. Salam, saya berminat dengan produk ini.
    boleh emailkan kepada saya zukhairi.mukhtar@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya sudah hantar detail kepada tuan

      Padam
  15. nama saya Ahmad Zulfadli...email tycozul@gmail.com...tolong reply cepat ye.. tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya dah hantar detail kepada tuan.. Leh check email.

      Padam
  16. emailkan kpd saya boz tentang produk ni.

    jibek_co@yahoo.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya dah hantar detail kepada tuan.. Leh check email.

      Padam
  17. Wireless adapter boleh guna ker..cucuk terus kat USB Port tu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh guna USB Wifi.. Seperti jenama TP Link WM727 150mbps... Atau pakai dongle keluaran Skybox F3..

      Padam
    2. Berapa pulak harga dongle keluaran Skybox F3? Atau termasuk pakej?

      Padam
    3. Tidak termasuk Pakej. Harga RM50 sahaja.

      Padam
  18. Boleh emailkan detail ke radenes@gmail.com? Nak beli cline aje

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya dah hantar detail kepada tuan.. Leh check email.

      Padam
  19. bro boleh ke pakai 2 channe@ccline dalm 1 masa tp pakai 1dish dan dekoder. please email detail harga utk setiap pakej @ sanef_ent@yahoo.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. 1) takleh tuan.. 1 cline leh pakai utk satu decoder sahaja utk satu satu masa.. Melainkan leh pakai AV Transmitter tetapi dapat tengok channel yang sama utk 2 tv dan 1 decoder..

      2) saya dah hantar detail kepada tuan.

      Padam
  20. sy berminat nk beli set lengkap produk f3 dgn langganan setahun, sila hantar details.. server ada berapa backup??
    email, maxdagang@yahoo.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya dah hantar detail kepada tuan.. Leh check email.

      Padam
  21. saya berminat dengan produk nie,tlg hantarkan detail ke flybuster20@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya dah hantar detail kepada tuan.. Leh check email.

      Padam
  22. tolong hantar detail ke danialothman91@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya dah hantar detail kepada tuan.. Leh check email.

      Padam
  23. boleh emailkan detail cmna nak beli skybox f3 kepada
    nikraiman@yahoo.com
    tq..

    BalasPadam
  24. Salam tuan. Klau astro sy dh terminate tp dekoder, piring dll msh ada blh pkai ke? klau pkai celcom broadband mcm mn plk tu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. 1) Kalo dah terminat, memang piring boleh guna lagi.. takde masalah..

      2) Boleh je pakai broadband.. tak kira jenis apa sekalipun..Cuma kena tambah aksasori iaitu 3G ROuter.

      Padam
  25. salam tuan saya brminat dgn produk nie. detail pls termasuk hrga yea.
    k sya gunakan mobile broadband celcom bleh ke?
    ada lg x produk budget lebih murah?
    email ke.. denn973@yahoo.com
    Ty

    BalasPadam
    Balasan
    1. leh..xde masalah,,,Saya dah hantar detail kepada tuan.. Leh check email.

      Padam
  26. boleh tolong emailkan detail pasal open box dn semua decoder fazrulzain@gmail.com.ty

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya dah hantar detail kepada tuan.. Leh check email.

      Padam
  27. assalamualaikum, saya nak tanya berapa yuran langganan untuk 6 bulan & 1 tahun dan boleh ke subscribe 2 ccline untuk 1 dekoder dan 1 dish. dan berapa utk ccline lain daripada astro

    BalasPadam
    Balasan
    1. 1) Langganan utk 6 bulan = RM210
      Langganan utk 1 tahun = RM300

      2) Boleh sahaja langgan 2 cline utk 1 decoder dan 1 dish.. Langgan 10 cline pun boleh.

      3)Harga cline utk tembak Astr0 telah bersekali dengan satelit lain. Maknanya bayar satu harga utk semua satelit yg ditawarkan. Harap maklum.

      Padam
  28. salam,
    saya berminat tp saya hanya guna streamyx 384kbps je, dapat ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh ... takde masalah.. sbb speed yang lagi rendah daripada tu pun boleh takde masalah.

      Padam
  29. salam,sy minat ngan brang ni..boleh tolong detail tak..ni email sy..fizi_ajoe@yahoo.com terima kasih..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok, saya sudah emailkan kepada tuan.. Boleh check email.

      Padam
  30. salam,
    saya berminat dengan produk anda, dekat mana saya boleh tgok contoh rumah/kedai yg sudah pasang di melaka. dan skybox ada port uhf x mcm astro. dekat melaka ada cawangan terdekat x untuk saya dapat keterangan lanjut. tolong emailkn kpd saya.
    farhanmile@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya sudah hantar detail kepada tuan.. boleh check email.

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  31. boleh sambung terus ker kalo connection astro yang bangunan apartment punya? apartment kat tempat saya x der piring hitam tu coz sambungan pada bangunan apartment.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh.. takde masalah.. itu lagi bagus ...

      Sila hubungi saya jika berminat.

      Padam
  32. sy berminat dgn produk tuan tp ada beberapa soalan dgn pengunaan Data Usage sbb sy hanya menggunakan Data Usage terhad...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Takde hal. Kalo pakai broadband maxis atau celcom, jika habis limit bandwith tetap leh tengok.. takde masalah. Sbb decoder ni tak makan bandwith yang banyak.

      Padam
    2. saya berminat nk thu detail sblm pasang email ke emultipro@yahoo.com

      Padam
    3. Ok, saya sudah emailkan kepada tuan.. Boleh check email.

      Padam
  33. Berminat. Tolong email semua detail n requirement ke cipan.cipanto@gmail.com.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok, saya sudah emailkan kepada tuan.. Boleh check email.

      Padam
  34. Berminat. Tolong email semua detail n requirement ke cipan.cipanto@gmail.com.

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya sudah hantarkan detail kepada tuan.. boleh check email tuan.

      Padam
  35. sy berminat dengan produk Skybox F3. boleh email detail ttg produk ini. email saya nidila79@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya sudah hantarkan detail kepada tuan.. boleh check email tuan.

      Padam
  36. Salam,Saya berminat produk anda.sila hantar detail ke emel anwar4313@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya sudah hantarkan detail kepada tuan.. boleh check email tuan.

      Padam
  37. Salam en. shah< tolong hantarkan details n price kpd sy. (an_nasrul@hotmail.my). Brp lama warranty? Harga siap pemasangan ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya sudah hantarkan detail kepada tuan.. boleh check email tuan.

      Padam
  38. saya berminta ddgn produk ni..minta hantar details to azul209@yahoo.com or hairi209@gmail.com

    Penghantaran melalui pos atau self collect area kajang/bangi

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya sudah hantarkan detail kepada tuan.. boleh check email tuan.

      Padam
  39. minta hntr details to azul209@yahoo.com or hairi209@gmail.com

    penghantaran melalui pos atau boleh collect sndiri area bangi/kajang

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya sudah hantarkan detail kepada tuan.. boleh check email tuan.

      Padam
  40. Salam Tuan,
    Boleh tuan email lebih lanjut pasal produk ni ke nazrizal@gmail.com. Saya berminat dengan produk tuan.
    Terima kasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya sudah hantarkan detail kepada tuan.. boleh check email tuan.

      Padam
  41. Salam,

    Saya berminat, boleh email details tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh.. Sila bagi email dekat saya.. nnt saya hantar detail.

      Padam
  42. saya berminat dgn open box ni boleh emailkan detail ke bulan73@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya sudah hantar email kepada tuan.

      Padam
  43. Saya berminat dengan produk ini. 1. boleh email terperinci tak?
    email saya nidila79@yahoo.com.my 2. adakah produk ini dreambox/openbox support multisubtitle dan multilanguage.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya.. saya sudah emailkan kpd tuan... boleh check email..

      2) ya.. memang support kedua-dua...Hanya SKybox F3 dan Openbox S10 boleh multilanguage dan multilanguage.. Dreambox DM500 takleh support.

      Padam
  44. Salam Tuan, beberapa pertanyaan?
    1. Maksud saya produk ini support audio multilanguage. contohnya rancangan kartun (cartoon network) audio bahasa english boleh tukar audio bahasa melayu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya..memang support..sila hubungi sy utk tau lebih lanjut

      Padam
  45. tolong email saya details: abgrizall@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok saya sudah balas email tuan.. boleh check email..

      Apa apa tuan bleh terus berhubung melalui email yg telah dihantar.

      Padam
  46. salam ada jual tak skybox m3. kalau takde pun takpe la bleh bg details kt email saye oldschool_08@yahoo.com. kalau boleh servis psg kat rumah saye lagi bagus. saya tinggal dekat bandar seri putra, kajang

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok saya sudah balas email tuan.. boleh check email..

      Apa apa tuan bleh terus berhubung melalui email yg telah dihantar.

      Padam
  47. salam tuan, kalao nak pakai openbox ni astro kena terminate dulu ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terpulang kepada tuan, sama ada nak terminate dulu atau kemudian.. Sbb kalo astro die tak terus terminate, paling kurang kena guna dulu sebulan baru diterminate oleh pihak astro..

      Padam
  48. Salam tuan, boleh email tentang perkara ni dengan lebih lanjut.... Says berminat.... Tq..

    Email saya : mfahmi. cm@gmail.com

    Tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok saya sudah balas email tuan.. boleh check email..

      Apa apa tuan bleh terus berhubung melalui email yg telah dihantar.

      Padam
  49. Salam tuan, boleh email tentang perkara ni dengan lebih lanjut.... Says berminat.... Tq..

    Email saya : mfahmi. cm@gmail.com

    Tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok saya sudah balas email tuan.. boleh check email..

      Apa apa tuan bleh terus berhubung melalui email yg telah dihantar.

      Padam
  50. Salam..kat mana boleh dapatkan keterangan lanjut di Kuantan..saya tak faham camne alat ni berfungsi..email sy pada zulken79@yahoo.com tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok saya sudah balas email tuan.. boleh check email..

      Apa apa tuan bleh terus berhubung melalui email yg telah dihantar.

      Padam
  51. Bro...bg detail ttg benda ni..stay seremban...pm please..pijuloh@yahoo.com...tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh check email..

      Apa apa tuan bleh terus berhubung melalui email yg telah dihantar.

      Padam
  52. Salam tuan, saya baru mengenali skybox/openbox ni dan amat berminat untuk menggunakannya.
    1. boleh email x secara terperinci.

    Email saya : flizo2002@yahoo.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh check email..

      Apa apa tuan bleh terus berhubung melalui email yg telah dihantar.

      Padam
  53. salam...saya berminat dan nak tau lebih detail tentang harga dan yang berkaitan...sila email saya myzanmad@gmail.com....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh check email..

      Apa apa tuan bleh terus berhubung melalui email yg telah dihantar.

      Padam
  54. Salam bro..sy berminat dgn produk kotak langit F3 ni..leh emel kan details yer..tq..taufek.ismail@yahoo.com

    BalasPadam
  55. Assalamualaikum tuan..,sy berminat dengan produk Skybox F3. boleh email detail ttg produk ini ke email noty8149@gmail.com
    terima kasih...

    BalasPadam
  56. salam,
    saya berminat dengan produk anda dan saya tinggal di melaka. boleh email info?
    juffrizalk@gmail.com

    BalasPadam
  57. Salam Tuan..

    Plz email daya detail pasal nih..camne nak pasang..etc.. ..dotmarix00@yahoo.com.sg..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok saya sudah balas email tuan.. boleh check email..

      Apa apa tuan bleh terus berhubung melalui email yg telah dihantar.

      Padam
  58. salam. rayyan shah, tolong email details ke shakir.7@hotmail.com. tq

    btw, saya pakai tv lama je, bukan LCD pun. guna wayar kuning+putih+merah tu. blh ke?

    BalasPadam
  59. Saya berminat gak ...boleh email kat saya infomation dgn lebih detail di rohizad@tm.com.my. tq

    BalasPadam
  60. Please E-mail me the details at mja969@yahoo.com

    BalasPadam
  61. salam tuan...leh emailkan detail kat saya x?
    vios9008@yahoo.com

    kat area pahang dah ada yang pakai ke?

    BalasPadam
  62. tolong bagi detail ke mohdFitri@tnb.com.my

    BalasPadam
  63. Ada cadangan x kalau saya cuma ada internet dlm handphone.. Saya pakai galaxy note.. Boleh ke pakai skybox ni?

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalo camtu tak berani nak cakap lah sama ada leh ataupun tak.. saya tak pernah cuba.

      Padam
  64. saya berminat dengan produk nie......email detai ke deazliez@yahoo.com

    BalasPadam
  65. salam en saya sdg mengunakan dreambox model lama tp line kerap problem,kemudian softwre dreambx sya slalu rosak..jadi kalu sya tkar ke line en adakah sya akn menglami masalah yg sama?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cuba detailkan kerosakan yang bagaimana.. Sbb bila bermasalah dengan firmware, takut kalo tukar line pun sama je tuan.. cuba tuan flash decoder tuan balik dengan latest firmware utk dreambox tuan.

      Padam
  66. salam, saya berminat nak pasang skybox F3... tapi apartment saya pakai centralise nye piring astro... boleh ke pakai centralise piring? boleh email detail kat email saya... phadlee@gmail.com

    tq..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh guna centralize dish..takde masalah.. lagi bagus sbb saiz centralize dish lagi besar...

      Ok saya sudah balas email tuan.. boleh check email..

      Apa apa tuan bleh terus berhubung melalui email yg telah dihantar.

      Padam
  67. Saya berminat dengan Openbox nih.

    Plz email detail kat saya : dotmatrix00@yahoo.com.sg

    TQ

    BalasPadam
  68. Saya berminat dengan produk ini...boleh email terperinci tak?
    email saya master.amie@gmail.com

    BalasPadam
  69. piring astr0 kena pusing arah lain ke......

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak perlu pusing ke arah lain.. guna sahaja yang sedia ada.

      Padam
  70. Salam Tuan.
    Saya dari kotakinabalu,sabah. Mcm nak dapatkan dish tambahan. Cadang nak tembak ke arah Thai atau Indon. Berapa complete set dan kos penghantaran?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Piring hanya boleh COD sahaja. Tak buat perkhidmatan pos. Hanya COD di area KL sahaja. Sorry Tuan.

      Padam
    2. Kalau piring tu berapa? email details ke hafizajmain@gmail.com

      Padam
    3. Better tuan hubungi saya utk kos piring.. Sbb yang mengendalikan bukan saya, tapi sahabat saya.. call saya utk lanjut.

      Padam
  71. emailkan detail kpd saya. ty

    aknemesist@gmail.com

    BalasPadam
  72. mmg x boleh r pos untuk dish? ke kelantan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya tuan... kalo piring memang takleh buat perkhidmatan melalui pos skrang ni..sbb piring tu berat dan sukar untuk dibungkuskan.. tp tuan leh tanye kedai TV.. Biasa kedai TV mereka agent Astr00.. bagitau nak pasang piring sahaja.

      Padam
  73. Tuan, sy dah ade piring, decoder astro n celcom broadband. so ape lg yg perlu?

    masterobocop[at]gmail.com

    BalasPadam
  74. assalam, tuan product masih ada, kalau ada mssg saya 0145341132

    BalasPadam
  75. blh email detail pd sy? atukmuda_ipkb@hotmail.com..thnks :)

    BalasPadam
  76. salam..saya mohd azizi berminat nk ambil pakej ni..kat rumah saya sudah ada piring astro, dekoder open box s9 dan wireless broadband home maxis..boleh ke sya melanggan pakej ini...sila email saya berkenaan perkara yang selanjutnya untuk saya melanggan pakej ini..email saya gg9822176@gmail.com...terima kasih...

    BalasPadam
  77. saya dah ada astro, tapi fikir nak terminate, adakah skybox ni boleh support smua channel astro? lagi satu, kalau line internet teruk, or lembap, adakah channel akan sangkut2 macam2 tgok youtube? bayaran mcamana?
    email. ke syncmaster505@yahoo.com

    BalasPadam
  78. adakah kalau line internet lembap,siaran akan tersangkut2 macam tengok youtube? decoder ini boleh tgok semua rancangan astro ke? perlukan keterangan lanjut. email syncmaster505@yahoo.com

    BalasPadam
  79. Salams, tolong hantar info ke email saya : cipanzhi@gmail.com

    thanks

    BalasPadam
  80. tuan tolong emailkan detail ke email saya daushermit@gmail.com ...adakah dengan decoder ini saya boleh tgk semua siaran astro seperti hbo or sport channel

    BalasPadam
  81. sy berminat 012-4906930 khairul

    BalasPadam
  82. saya berminat..bleh email details pd saya??? geaa2@yahoo.com..TQVM

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok saya sudah balas email tuan.. boleh check email..

      Apa apa tuan bleh terus berhubung melalui email yg telah dihantar.

      Padam
  83. ada jual piring astro saja x? kalau sekali pemasangan berapa tuan ambil?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak jual tuan.. Boleh dapatkan di kedai tv. biasa kedai tv juga adalah agent Astr0.. Ataupun hubungi saya utk lanjut.

      Padam
  84. Tuan, nk tanyer ttg internet perlu 24 jam online ke sbb saya sll bwk brkband ke tmpt kerja. Family kt umah bole tgk lg x.Tolong email mklumat ttg skybox f3 ke shah_wkk at hotmail.com . Saya brminat dgn produk tuan.

    BalasPadam
  85. Sy berminat dengan produk nie.. minta email detail kat zemy02@yahoo.com.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok saya sudah balas email tuan.. boleh check email

      Padam
  86. Boleh email saya detail ke pu_aue@yahoo.com
    Kalau internet ok,tp server cline down,ada backup server ke?TQ

    BalasPadam
  87. salam tuan,

    COD kat mana boleh? ada price terkini sempena raya ni?
    email saya : rock_8l30@yahoo.com

    BalasPadam
  88. Salam, saya berminat dengan produk ini.
    boleh emailkan kepada saya telim86@gmail.com

    BalasPadam
  89. nak tanyer dgr skybox ni buleh pakai tgk astro.skrg ni saya tggl kat luar negara (middle east) boleh pakai ker skybox ni?ker nak kena ada piring astro jgk?ataupun line internet sahaja mencukupi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kena ada piring yang menghala ke Measat (x smestinya pring Astru).

      2) Line internet sahaja tak mencukupi, kena ada piring yg hala ke frekuensi astrUu..

      Padam
  90. Tuan,email detail n conct no ke mopikogaring@yahoo.com...tqvm

    BalasPadam
  91. Boleh beri maklumat lanjut - email khairunnajibh@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok saya sudah balas email tuan.. boleh check email..

      Apa apa tuan bleh terus berhubung melalui email yg telah dihantar.

      Padam
  92. kalau x payah guna 3g router terus je cucuk 3g modem tu ke usb port tu leh ke...?

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalo terus cucuk broadband stick ke decoder, memang tak boleh..

      kalo pakai broadband, kena guna 3g Router gak...

      Padam
  93. salam,
    saya berminat tp kalau saya pakai streamyx 384kbps je, dapat ke?

    BalasPadam
  94. PM saya lanjut, jamal73294[a]yahoo.com

    BalasPadam
  95. saya berminat dengan produk ini.. boleh dapatkan tak, bagaimana caranya.. COD dimana? e-mail me details... sabrie98@yahoo.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok saya sudah balas email tuan.. boleh check email..

      Apa apa tuan bleh terus berhubung melalui email yg telah dihantar.

      Padam
  96. Email kat saya gak. faizolh@gmail.com. TQ

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok saya sudah balas email tuan.. boleh check email

      Padam
  97. kalau saya dah ada decoder sendiri, boleh ker kalau saya just nak beli ccline saja dari encik? and boleh ker encik setkan dekoder saya?.satu lagi tolong beri keterangan lanjut tentang produk encik ini beserta bayarannya sekali..email ke boutack@yahoo.com..tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh takde masalah..saya boleh guide macam mana cara nak install dll.. saya sudah balas ke email tuan detail..

      Padam
  98. akum .. sy beminat nk beli Skybox F3..er tapi dimana kedai/ofisnya tu? plz help..email sy
    eaxslabs@gmail.com
    Tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok saya sudah balas email tuan.. boleh check email

      Padam
  99. EPL dah nak start ..
    tolong email detail
    rosli@ic.utm.my

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok saya sudah balas email tuan.. boleh check email

      Padam
  100. berminat. Sila e-mail ke wahimilia@yahoo.com

    BalasPadam
  101. berminat sila e-mail ke wahimilia@yahoo.com

    BalasPadam
  102. Boleh email detail ke, pakai streamix 384kbps & ada astro beyond. idris8081@yahoo.com

    BalasPadam
  103. salam,

    Saya berminat dan tgh mencari decoder mcm ini..
    boleh email saya utk details yg lebih lanjut

    email: arsyad.kamarulzaman@gmail.com

    terima kasih.

    BalasPadam
  104. Boleh bagi detail pada saya.. qmaze3906@gmail.com

    BalasPadam
  105. 1. Minta detail dan package available ke aaifx66@gmail.com.
    2. sekarang ada 2 disc Asxxx, bagaimana boleh fully utilised disc yg dah ada kat atap tu?
    3. selepas order, berapa lama masa utk pemasangan?.

    sekian

    BalasPadam
  106. Boleh email saya tuk details pakej dan cara pembayaran. Email: jambu_engin@yahoo.com

    BalasPadam
  107. aku dh pakai hampir 3minggu skybox f3 ngan si shah nie, memang terbaik

    thanks
    yazid

    BalasPadam
  108. Tolong email detail ke zurhaslis@gmail.com. Err...COD boleh tak?

    BalasPadam
  109. Saya berminat..tolong email detail ke zurhaslis@gmail.com. COD boleh tak?

    BalasPadam
  110. Saya sgt berminat. Cuma siaran hd dapat bukan dgn astro tp yang lain lain kan?
    Tolong email details to mr.gbam@gmail.com
    Tq tuan

    BalasPadam
  111. Emailkan detail kt areyob@yahoo.com.... Klu duk kuantan cmner nk install?

    BalasPadam
  112. boleh email detail dan bagi phone no..saya berminat...
    email saya : eppyepniu@yahoo.com

    tq..

    BalasPadam
  113. Bro bleh email details to Bujang_Lelang85@yahoo.com

    BalasPadam
  114. Salam.. Sy berminat dgn produk nie.. Sy ada kat kota kinabalu.. Email kat sy amieyr_silam@yahoo.com

    BalasPadam
  115. Salam..Tolong email detail dan requiment skybox f3 ini..ya..sy berminat..email: goerzz82@gmail.com..tq..

    BalasPadam
  116. Salam. Berminat dengan OpenBox. Sila email saya. TQ.

    (lumooq at gmail.com)

    BalasPadam
  117. Salam aidilfitri, blh x tuan emailkan detail sy berminat nk beli dan ingin jd pengedar di perak. Email sy shaymie@gmail.com

    BalasPadam
  118. Sy berminat sila emailkan zahbiedie@gmail.com

    BalasPadam

[[ Pastikan Anda Baca Terlebih dahulu Info Di atas Sebelum Komen / Bertanya ..Kebiasaan soalan tuan/puan sudah dijawab oleh saya pada komentar-komentar di sini.. Harap Maklum]]