Apa Ada Hal??

...

Chat

Selasa, 7 Mei 2013

Skybox F5 dan Openbox X5 .. Tercanggih Tahun 2013





[[ -= Beza Skybox F3 DAN F5 dgn Openbox S10  ]]

1.     F3 kualiti gambar lebih cantik. Pakai 1080_p, sementara S10 pakai 1080_i

2.    F3 ada funtion wireless. Maknanya leh buat sambungan direct pakai Wifi Bridge tanpa kabel Lan. (Boleh rujuk di link ini, Klik DISINI)

3.    Lubang USB di depan, kalo S10 design utk lubang USB adalah di belakang.

4.  Latest ( 1/11/2012), boleh stream Youtube~!!



[[ -= Beza SKYBOX F3 dgn SKYBOX F5 =- ]]

1. Skybox F5 boleh support GPRS, bermakna boleh sambungkan broadband stick pada decoder skybox  F5 terus tanpa pakai 3G Router. Cuma configuration die masih tidak sesuai dengan broadband stick yang ada di Malaysia.

2. Skybox F5 tidak ada apa-apa button pada decoder, sila rujuk gambar di bawah. Jadi full control adalah pada remote sahaja. Jika remote rosak, atau hilang, maka tuan/puan tidak boleh tukar siaran TV.. Berbanding Skybox F3, masih ada button pada decoder seperti Arrow kiri kanan atas bawah, Ok Button, Menu Button, Power Button. Jadi masih boleh tukar siaran menggunakan decoder.

Harga adalah tambahan RM10 utk Skybox F5 berbanding Skybox F5.


[[ -= Beza SKYBOX F3 & f5 dgn OPENBOX X5 =- ]]

1.  Openbox X5 lebih banyak funtion, iaitu boleh tengok Youtube, VOD, Email, Google Map, Games dan Web Photos. F3 dan F5 sama sekali tidak dapat utk application ini kecuali Youtube sahaja.




2. List channel Openbox X5 lebih friendly user, dimana pengguna boleh mengetahui terus rancangan pada list channel, yang sudah tentunya memudahkan pengguna.


( klik gambar utk besarkan )


3. Ada dua port USB, F3 dan F5 hanya ada satu port USB sahaja.

[[ HARGA ]]

Harga utk Skybox F3/F5  dan Openbox X5 untuk Pakej 2 Server adalah seperti berikut :
 
1. SkyBox F3 + Remote + Kabel HDMI + 6 Bln langganan + First & Best Weekend Only !!=RM550
2. SkyBox F3 + Remote + Kabel HDMI + 1 Thn langganan +First & Best +Weekend Only!!=RM650

3. SkyBox F5 + Remote + Kabel HDMI + 6 Bln langganan + First & Best Weekend Only !!= RM560
4.  SkyBox F5 + Remote + Kabel HDMI + 1 Thn langganan + First & Best Weekend Only !!= RM660

5. Openbox X5 + Remote + Kabel HDMI + 6 Bln langganan + First & Best Weekend Only !!= RM580
6. Openbox X5 + Remote + Kabel HDMI + 1 Thn langganan +First & Best Weekend Only !!= RM680

 
Harga utk Skybox F3/F5  dan Openbox X5 untuk Pakej 1 Server adalah seperti berikut :
 
1.  SkyBox F3 + Remote + Kabel HDMI + 6 bulan langganan + First & Best Everyday !!= RM480
2.   SkyBox F3 + Remote + Kabel HDMI + 1 Tahun langganan + First & Best Everyday!! = RM560

3. SkyBox F5 + Remote + Kabel HDMI + 6 bulan langganan + First & Best Everyday !!= RM490
4. SkyBox F5 + Remote + Kabel HDMI + 1 Tahun langganan + First & Best Everyday !!= RM570

5. Openbox X5 + Remote + Kabel HDMI + 6 bulan langganan + First & Best Everyday !!= RM500
6. Openbox X5 + Remote + Kabel HDMI + 1 Tahun langganan +First & Best Everyday !!= RM580

 APA BEZA 1 SERVER DENGAN 2 SERVER?

1) Channel First dan Best untuk pakej 2 server hanya pada hujung minggu dan kebiasaannya bermula jam 9 malam Jumaat hingga 9 malam Ahad. Dibuka standard 2 movie First dan 2 Movie Best dan adakalanya lebih.Sementara Channel First dan Best untuk Pakej 1 Server adalah bersiaran setiap, iaitu 1 Movie First dan 1 Movie Best dalam sehari.

2) Dari segi kestabilan dan performance, pakej yang 2 server adalah lebih mantap, stabil, dan boleh dikatakan zero scratch dan tidak sangkut sangkut. Ini kerana pakej tersebut mempunyai 2 server iaitu A dan B, dan kedua-duanya adalah saling membackup antara satu sama lain. Jadi boleh dikatakan 99% pakej 2 server adalah Terbaik dan pelanggan boleh berpuas hati.

Berbanding pakej yang 1 server, dari segi kestabilan dan performance adalah kurang berbanding pakej 2 server. Jadi adakalanya berlaku scracth dan sangkut sangkut. Ini kerana pakej tersebut mempunyai 1 server sahaja dan tidak ada server backup. Jadi sudah lumrah pakej tersebut boleh berlaku masalah seperti siaran sangkut dan sebagainya .

Saranan saya : Better pakai pakej 2 server


Selepas tamat 6 bulan pertama itu, maka anda hendaklah melanggan 6 bulan/1 tahun berikutnya utk tengok siaran. Saya akan maklumkan seminggu sebelum 6 bulan/1 tahun pertama anda tamat, dan anda hendaklah membayar kepada saya :

Pakej 2 server :                                                             Pakej 1 Server :

6 bulan : RM180                                                           6 Bulan : RM120
1 Tahun : RM280                                                         1 Tahun : RM220

Tambahan : Anda mahu bertanya mengenai Quota Broadband? Sila hubungi saya atau tinggalkan email. Saya akan detailkan di email/call/sms/whatsapp anda.

P/S : Kepada yang komen ke blog saya dan masuk ke approaval comment, saya akan membacanya dan membalas email tuan/ puan terus ke Inbox email tuan/puan. Tak perlu tunggu approaval dari saya kerana Inbox Msg Comment saya sudah mencecah 200 lebih komen.. Jadi sekali lagi, diharapkan Tuan/puan boleh check email tuan terus. Harap maklum. ( saya akan terima approaval komen via henset, jadi saya boleh terus balas pertanyaan ke email tuan/puan.

80 ulasan:

  1. Sy nak tau lbh detail perbezaan skybox f3/f5 ngan openbox s10.. Berminat sesangat nih...

    BalasPadam
    Balasan
    1. nak ty dpt x channel one hd?

      Padam
    2. ok.. jika tuan berminat, bleh terus hubungi saya..

      Padam
    3. SAYA IBU SRI HASTUTI DARI MEDAN,
      DEMI ALLAH INI CERITA YANG BENAR BENAR TERJADI(ASLI)BUKAN REKAYASA!!!
      HANYA DENGAN MENPROMOSIKAN WETSITE KI LANTORO DI INTERNET SAYA BARU MERASA LEGAH KARNA BERKAT BANTUAN BELIU HUTANG PIUTAN SAYA YANG RATUSAN JUTA SUDAH LUNAS SEMUA PADAHAL DULUHNYA SAYA SUDAH KE TIPU 5 KALI OLEH DUKUN YANG TIDAK BERTANGUNG JAWAB HUTANG SAYA DI MANA MANA KARNA HARUS MENBAYAR MAHAR YANG TIADA HENTINGNYA YANG INILAH YANG ITULAH'TAPI AKU TIDAK PUTUS ASA DALAM HATI KECILKU TIDAK MUNKIN SEMUA DUKUN DI INTERNET PALSU AHIRNYA KU TEMUKAN NOMOR KI LANTORO DI INTERNET AKU MENDAFTAR JADI SANTRI DENGAN MENBAYAR SHAKAT YANG DI MINTA ALHASIL CUMA DENGAN WAKTU 2 HARI SAJA AKU SUDAH MENDAPATKAN APA YANG KU HARAPKAN SERIUS INI KISAH NYATA DARI SAYA.....

      …TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA AKI LANTORO…

      **** BELIAU MELAYANI SEPERTI: ***
      1.PESUGIHAN INSTANT 10 MILYAR
      2.UANG KEMBALI PECAHAN 100rb DAN 50rb
      3.JUAL TUYUL MEMEK / JUAL MUSUH
      4.ANGKA TOGEL GHOIB.DLL..

      …=>AKI LANTORO<=…
      >>>082-310-352-761<<<

      Padam
  2. Balasan
    1. Sila tinggalkan email kepada saya,, nanti saya akan send ke email tuan terus.. Tak payah tunggu approaval komen dari saya,, sebab msg tuan akan saya baca.. Jadi boleh check terus inbox email dalam tempoh 12jam.. Insyallah dihantar secepat mungkin.. Ataupun tuan boleh hubungi no saya seperti yang tertera di atas.. Terima kasih.

      Padam
    2. nak details.... ni email saya.. ulwan82@gmail.com

      Padam
    3. saya menggunakan maxis broad band... ok ke kalau saya untuk... openbox x5 ni..kalau boleh tolong fwd detail ke sly.yahya@gmail.com...ingin tahu juga Quota Broadband...dan saya di Sabah...tq Sly

      Padam
  3. bro, tlg detail openbox x5 kt sy di aqustatiq17@yahoo.com. berminat la

    BalasPadam
  4. saya dah beli piring astro utk astro njoi saya. ada jual piring astro ke. skybox dah ada

    pemwira@gmail.com

    BalasPadam
  5. Sy menggunakan openbox x5...ad problem scrambled channel...cmne nak solve? internet sume ok da..

    BalasPadam
    Balasan
    1. biasanya berlaku masalah Scrambled ni adalah disebabkan cline/langganan yg bermasalah. Seller decoder biasanya menjual produk dengan harga yang murah tapi cline tidak berkualiti. Maka terjadilah masalah scrambled siaran, yang menyebabkan pelanggan tidak berpuas hati dengan masalah ini.

      Nasihat saya, sila hubungi seller tuan utk maklumkan keadaan ini. Dia kena bertanggungjawab diatas masalah yang dihadapi oleh pelanggannya. Jika masalah tak selesai, maka boleh hubungi saya sebagaimana nombor yang tertera di atas.

      Terima kasih.

      Padam
  6. soalan saya...

    saya dah ada astro byond kat rumah...letak kat tingkat dua rumah n sambung ke tv di tingkat yg sama...

    sekarang ni saya nak sambung astro content ke TV di tingkat bawah rumah saya...

    Pandangan en Rayyan mcmana? stop langgan astro and langgan your service pulak ke...mcmana nak view astro content ke tv tingkat atas n tingkat bawah? cadangan en Rayyan? or en Rayyan ada jual gajet yg boleh buat benda tu...tima kasih...

    Email saya : badaiprk@yahoo.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh sahaja buat sambungan ini. Ada 2 metod :

      1) Tengok siaran yang sama dalam satu masa.

      Boleh buat 2 cara, iaitu dengan cara tradisional dan cara pakai AV transmitter. Cara Tradisional iaitu TV A pakai sambungan HDMI, TV B pakai sambungan kabel RCA (kabel 3 warna). Jadi segala kontrol pada Tv yg terdapat decoder sahaja.

      Cara kedua pakai AV Transmitter, cara ini boleh dibawa kemana mana sahaja remote sama ada TV A atau TV B, tapi tetap tengok siaran yang sama dalam satu masa.

      2) tengok siaran berlainan dalam satu masa.

      Cara ini kena pakai 2 decoder sahaja. Takde cara lain dah.

      ================================

      Bila pakai decoder ni, memang kena terminate dengan astro.. Yang penting ada piring astro dan internet, maka ia sudah memadai sbg syarat utk pakai decoder ini.

      Sila hubungi saya utk tahu lebih lanjut. Sebagai makluman,saya dah send detail produk kepada tuan. Terima kasih.

      Padam
  7. yg mana lagi cantik kualiti gambar skybox atau openbox?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Openbox X5 lebih cantik darpada skybox F3 dan F5.. Harap maklum.

      Padam
    2. blh bg detail untuk openbox X5..yg ni blh support hd ker..conection dgn unifi..
      email: mysensesha@gmail.com

      Padam
  8. salam... mintak tolong nak details pasal openbox...
    price utk 2server tu x boleh nego ke.. hehehhehe....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh sahaja tuan. takde masalah.. Harga bleh nego lagi, jangan bimbang.. Sila hubungi saya utk tahu lanjut. Terima kasih.

      Padam
  9. salam saya ada openbox x5 unlimited tapi baru2 ni ada kawan terformat so semua hilang dan macam mana saya nak dapatkan semula setting openbox ni cz semua tak boleh tgk lg dah......minta tolong ye send kat scjb4005wira@yahoo.com.my

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tuan boleh tanya seller tuan utk installation semula,, dan minta dengannya akaun langganan tuan..Kerana tanpa akaun, mka tuan tak dapat tengok siaran.

      Sekiranya ada masalah bleh terus hubungi seller tuan. Juga boleh hubungi saya, insyallah saya akan bantu.

      Padam
  10. kalau takde piring astro ni mana nak beli

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kena dapatkan dulu piring tuan. Dapatkan di kedai2 TV kerana kebiasaannya ada agent yang bleh buat pemasangan piring sahaja disana..

      Padam
  11. saya berminat, sy guna yes4G wifi di rumah. box yg mana sesuai dan kalo boleh ada function PVR n HDMI n composite connectors. Di rumah pakai astro b.yond. Nak pakai server 2. Nanti email kan ke saya details. TQ. tzalizam@gmail.com

    BalasPadam
  12. Detail to syahrul@itmudah.com tq.

    BalasPadam
  13. Sila tinggalkan email utk dapatkan detail produk. Dan kepada mereka yang telah tinggalkan email dan menunggu approaval, saya sudah dapat baca komentar tuan puan. Sila check email tuan puan utk respon lanjut. Terima kasih.

    BalasPadam
  14. Saya buat RM500 seminggu sambil tengok astro ,korang nak join..http://www.kelabjutawan.org/index.php?ref=hba

    BalasPadam
  15. Boleh bgi detail cmne nak order openbox x5 ni.. Brminat nk pasang ni... nawerceo@gmail.com. 0194711574

    BalasPadam
  16. Mohon email ke azli3671@gmail.com

    Tq.

    BalasPadam
  17. berminat dgn openbox.. sila maklum detail.. zulkhairia@gmail.com

    BalasPadam
  18. dapat tgk HD?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak dapat tengok siaran HD sebagaimana Astr0u0o.. Cuma funtion pada Openbox X5 ada IPTV. Pada siaran IPTV ada siaran HD, cuma kita memerlukan speed internet yang laju sahaja kerana ia streaming online.

      harap maklum.

      Padam
  19. my email : wardi.abdullah@gmail.com
    please update if in perak we can hv this svc or not. tq

    BalasPadam
  20. Ada kelulusan Kerajaan ke? Boleh kena dakwa tak ? X maulah ada masalah nanti.

    BalasPadam
  21. salam tuan. pm saya detail openbox x5 macam mana nak order: bathawk2010@gmail.com. Terima kasih.

    BalasPadam
  22. tuan saya telah lama pakai skybox
    dan saya pun dah introduce banyak kat kawan2 -lebih kurang 20 orang
    ada banyak lagi kawan2 duk tanya
    boleh tuan bagi berapa harganya
    saya nak try dulu kalau ok boleh order untuk kawan2
    saya nak jadi pengedar tuan di sebelah sini (seberang jaya&kulim)
    azlan1159@gmail.com

    BalasPadam
  23. Salam...
    Kalau nk langgan macamana ye...boleh bg detail skit cara untuk langgan decoder ni...kalau kat jb ade tak cawangan nya...tq
    Ni email saya firaz_75@yahoo.com

    BalasPadam
  24. AGAK2 MCMANA NAK TAU SELLER TU JUAL BARANG SKYBOX YANG BERKUALITI..ADA TAK BARANG SKYBOX YANG LOW KUALITI....

    BalasPadam
    Balasan
    1. apa maksud tuan dengan barang tidak berkualiti? saya tak berapa jelas tuan. Apakah disebabkan tersangkut siaran?? atau bagaimana...

      Insyallah saya leh bantu.. terima kasih.

      Padam
  25. boss.. saya berminat nak pakai.. boss suggest openbox ker skybox? saya ade brodband celcom, so macam mana saya nak buat supaya device tuan ni boleh connect internet? sekian. anmuzaqir@gmail.com

    BalasPadam
  26. saya nak tanya open box x5 1 thn langganan tu rm 680,harganya termasuk 1thn service dan decorder.selepas satu thn kita just bayar rm 280 utk renew.btul ke? boleh huraikan sikit cara2 nak melanggan -bertamliar30@gmail.com

    BalasPadam
  27. boleh bagi detail kat saya tak untuk openbox?
    macam mana nak order, dengan siapa, jaminan barang tu sampai?
    email saya shafeyk@yahoo.com

    BalasPadam
  28. Minta no hp tuan. Saya nk deal direct dgn tuan. Email sy mohdazizikassim@gmail.com

    BalasPadam
  29. Salam..macamana nk cek server ada 1@2?

    BalasPadam
  30. salam en rayyan.. saya berminat dgn openbox x5.. bley email ke saya lebih lanjut drrozel@gmail.com

    satu soalan.. saya pakai dua decoder astro beyond satu di tingkat bawah dan satu di tingkat atas.. tapi pemasangan yang dilakukan astro hanya pakai satu dish sahaja dan mempunyai gajet tambahan pada piring bagi membolehkan view kedua dua decoder serentak dengan channel berlainan... kalau saya pkai openbox ni boleh ke buat perkara yang sama..

    BalasPadam
  31. tadi baru skmm keluarkan notis dekat paper skybox/dreambox atau yg seangkatan xboleh guna.byk juge denda dia.boleh komen x?

    BalasPadam
  32. Ada ke siaran 2 server tp dpt at least 1 first dan 1 best channel everyday?

    Cable lan ni ada supply sekali tak? Ada max distance ke utk sambungan lan?

    Orang punya servis cuma supply barang jer kan. Takde ke pasangkan sekali including lan connection?

    Harga boleh runding lagi ke? Berapa lama nak tunggu barang?
    Tq

    Weepingdevil@gmail.com
    Www.facebook.com/KedaiTaukePerfume

    BalasPadam
  33. pkai piring njoi boleh?

    BalasPadam
  34. email saya najmualhuda@gmail.com

    BalasPadam
  35. salam,nak tau detail openbox n maklumat lanjut tentang jenis, harga yuran langganan.TQ fazilziela@yahoo.com

    BalasPadam
  36. email detail kepada saya zakiemlk@gmail.com

    BalasPadam
  37. kalau x dak internet boleh guna dak??

    BalasPadam
  38. Salam. Setbox open box s10 sy dah rosak. tp ccam acc masih leh guna. bercadang nak beli openbox x5. Berapa harga? nanti email ke afna1010@yahoo.com

    BalasPadam
  39. Bro...email kt sy detail skybox or openbox...own2442@gmail.com

    BalasPadam
  40. Tuan dah ada stok untuk OpenBox X5 Pro HD?

    Kalau tuan dah ada stock saya berminat nak langgan package 2 server + 1 tahun

    Tuan boleh reply kat email saya firdausidris2112@yahoo.com

    BalasPadam
  41. Boleh x sy nk beli device saje?

    BalasPadam
  42. salam..sy baru je tukar dekoder dr yg lama ke beyond 2 hari lepas..instaler tu ckp astro nk tukar ke dekoder baru ni utk elakkn dr skybox..so skang ni masih bole pakai ke x skybox utk dekoder baru sy ni? and if boleh, mcmn kalo sy nk pasang utk 2 tv plk? sy btol2 berminat nk pakai skybox..apa2 hal emel sy mhafiz_razak@hotmail.com

    tq..

    BalasPadam
  43. Saya melanggan line digi unlimited internet (quota 3G)... jika saya ingin menggunakan openbox adakah quota 3G ini akan habis dalam sekelip mata?

    BalasPadam
  44. bole pm nak tau lebih lanjut..

    BalasPadam
  45. Salam..pls PM details to mrsolid9@gmail.com . Thank you

    BalasPadam
  46. seller dulu dah xdpt dihubungi.....blh ke dptkan acc. baru dgn tuan..TQ

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya boleh tuan... Sila hubungi saya pada nombor yang tertera.. Harap maklum..

      Padam
  47. seller lama x dpt dihubungi...boleh ke dptkan acc baru dgn tuan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok boleh tuan.. takde masalah dapatkan akaun baru dengan saya.. sila hubungi saya.

      Padam
  48. nak mintak pencerahan,Data internet saya utk bln nie dah cecah 10GB.Sebelum pakai openbox tak pernah cecah pun 10GB.Brapa byk data dia guna utk sebulan averaged

    BalasPadam
    Balasan
    1. 20mb sahaja dalam 24 jam bukak tanpa tutup.. atau 10 - 15kbps sahaja bagi setiap 4 saat.. send (15kbps) , recieve (15kbps).. x banyak pun

      Padam
  49. Tuan tanah, bole bagi info open box x5. Apa lagi kotak ygtuan jual.pm sayadi email feiradhom@yahoo.com.
    info ttg ciri2 box

    BalasPadam
  50. salam, bleh bg detail open box
    email-heriemalik@yahoo.com

    BalasPadam
  51. Salam tuan, saya dah ada SKybox F5, cuma nak subscribe channel je.. macam mane ye?

    Regards
    farid.rashid@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. ok sahaja.. sila hubungi saya jika berminat nak melanggan sahaja.. nanti saya akan guide sampai boleh install ke box tuan.. terima kasih.. sila hubungi no yang tertera

      Padam
  52. Boleh bg detail tak email roysense@gmail.com terima kasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. sila check email tuan. saya dah send detail kepada tuan..check inbox.. dan jika tiada di inbox, sila check spam email..

      Padam
  53. Tolong email detail ke jrxal@yahoo.com. . Nk order

    BalasPadam
    Balasan
    1. sila check email tuan. saya dah send detail kepada tuan..check inbox.. dan jika tiada di inbox, sila check spam email..

      Padam
  54. salam bro..nak tanya sikit..aku ada beli skybox f5.so far pakai 4 bulan ok..tapi tak tau kenapa sejak semalam tiba2 decoder aku display "Load" je..pastu tv tak dapat signal apa2 pn dari decoder tu..adakah decoder aku rosak?kalo rosak brape harga decoder f5 yg baru atau 2nd?..aku nye supplier outstation 3 bulan kt luar negara.so tak dapat contact dia.so boleh tolong x..rugi akaun aku ni kalo tak dapat tgk..ni email aku:

    sodens38@yahoo.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu masalah box dead tu...die sangkut di load.. ada 2 kemungkinan :

      1) Firmware corrupted - Yg ni saya boleh repair.
      2) Masalah power supply rosak - Kena ganti baru, boleh dapatkan dengan saya.

      Apapun box ni saya kena tengok dulu keadaannya.. Jika masalah firmware, bleh recover balik, xde masalah. Sila hubungi saya sebagaimana nombor yang tertera di atas.. terima kasih..

      Padam
  55. apa beza skybox f5 dengan f5s?yg mana lebih baik?tolong detailkan ek
    wannarull@gmail.com

    BalasPadam
  56. guna broadband,line 3G ke atas sja je ka yg bleh gna?line 2G bleh gna x?
    wannarull@gmail.com

    BalasPadam
  57. salam Tn. saya ada dekoder f5 tapi dah lama tak guna. kira nak guna balik. boleh bagi info bagaimana nak sambung balik. emil sy. jeffest26@yahoo.com

    BalasPadam
  58. kalau nk beli box f5 saja jual x??klu jual,brp harga ya?

    BalasPadam

[[ Pastikan Anda Baca Terlebih dahulu Info Di atas Sebelum Komen / Bertanya ..Kebiasaan soalan tuan/puan sudah dijawab oleh saya pada komentar-komentar di sini.. Harap Maklum]]