Apa Ada Hal??

...

Chat

Khamis, 15 Mei 2014

16 Mei 2014 : Masalah Kehilangan Siaran??



16 Mei 2014:




Assalamualaikum, dan salam sejahtera.

Baru baru ini, pengguna pengguna box satelit telah mengalami masalah kehilangan channel channel tertentu pada siaran AstrX dan merasakan ia berlaku disebabkan oleh gangguan pada langganan. Sebenarnya masalah ini tidak berpunca daripada langganan tuan tuan.

Masalah ini berlaku disebabkan pihak AstrX telah mengupdate beberapa transponder tertentu, dan menyebabkan channel channel seperti :


  1. AstrX Ria
  2. AstrX Prima
  3. TV Hijrah
  4. AstrX Box Office 1
  5. AstrX Box Office 2
  6. Nikoledion
  7. NHK
  8. AstrX Super Sport
  9. dan lain lain..
telah scrambled.


CARA MENGATASI

Perkara ini mudah sahaja untuk diatasi. Apa yang perlu tuan tuan lakukan adalah melakukan Scanning semula satelit untuk mendapatkan semula siaran siaran tersebut.


Setelah di scan, anda akan dapati channel channel itu akan wujud, tetapi berada di belah hujung hujung pada list siaran. Maka, anda boleh melakukan modifikasi susunan siaran dengan melakukan Edit Channel, dan meletakkan pada kedudukan yang dikehendaki.

MAKLUMAN

Para pelanggan saya boleh terus menghubungi saya untuk mendapatkan list siaran terkini sekiranya membuat pembelian sebelum 1 April.. (Pembelian semasa telah diupdate). Saya akan berikan kepada tuan tuan list siaran terkini untuk di update pada box tuan tuan. Dan tuan tuan tak perlu melakukan proses scanning, kerana proses ini memerlukan susunan semula.
 

132 ulasan:

  1. Macamana saya nak pasang pakej ni? Berapa harganya? Boleh email saya di norazilapangat@gmail.com

    tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya dah send detail produk ke email puan.. boleh check email k.. terima kasih

      Padam
  2. Emailkan jgk kepada saya butiran pakej...mzmunirz@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Assalam.. Saya dah send detail produk ke email tuan.. Sila check email k.. Terima kasih.

      Padam
  3. bagaimana nak melanggan
    pakej ini cara pemasangannya email saya ab.rahman184@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya sudah send detail produk ke email tuan.. Sila check email tuan.. ada masalah boleh terus hubungi saya.. Terima kasih

      Padam
  4. Berapa harga pakej bulanan? Saya perlu pakej langganan sahaja.. ada HD? espurido@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Channel HD memang tak ada tuan.. Pakej bulan, detail produk, cara pasang, waranty dll telah di emailkan kepada tuan.. Sila check email tuan.. Terima kasih

      Padam
  5. Sila email saya lady_farra17@yahoo.com utk pakej ini. Ada pakej yg ada HD x? Sila sertakan sekali. Terima kasih.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Channel HD takde puan.. Sila check email puan.. saya dah send detail produk kepada puan.. Terima kasih..

      Padam
  6. as salam tuan.. tolong bg detail sket tuan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sila tinggalkan email kpd saya, ataupun terus hubungi saya di nombor tertera..

      013-3498 598 .. sms/call/whatsapp

      Padam
  7. saya pun bminat...emel detail kat damarwulan_84@yahoo.co.uk

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh tuan.. Sila check email tuan k. saya dah send detail produk dari A hngga Z ke email tuan.. terima kasih.;

      Padam
    2. berapa cline..

      stumble9@yahoo.com

      Padam
    3. Ok,,Sila check email tuan k.. Terima kasih..

      Padam
  8. Balasan
    1. Tidak ada pakej Astrx First dan Best. Harap maklum.

      Padam
  9. Bagaimana nak scan satelit semula?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lakukan Blind Scan.. Pakai box apa ?? Sila rujuk seller tuan utk lanjut.

      Padam
  10. bagaimana nak mohon? bole email saya faqar82@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. ko boleh tuan takde masalah.. sila check email k saya dah send detail produk kepada tuan.. terima kasih

      Padam
  11. Salam..send detail kpd saya...san_jj@yahoo.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sila check email k.. saya dah send kan detail kepada tuan.. terima kasih.

      Padam
  12. Email detail krulakmar@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sila check email tuan.. Terima kasih.. Sorry atas kelewatan send detail produk ke email tuan, sebab hari raya.. harap maklum..

      Padam
  13. Salam, saya nak tahu detail...email kan saya : miharbi007@gmail.com. tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sila check email tuan.. Terima kasih.. Sorry atas kelewatan send detail produk ke email tuan, sebab hari raya.. harap maklum..

      Padam
  14. Salam , boleh emel kat saya detail package, azizjafar71@gmail.com, terima kasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sila check email tuan.. Terima kasih.. Sorry atas kelewatan send detail produk ke email tuan, sebab hari raya.. harap maklum..

      Padam
  15. Send detail kpd Sy: zailani66@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sila check email tuan.. Terima kasih.. Sorry atas kelewatan send detail produk ke email tuan, sebab hari raya.. harap maklum..

      Padam
  16. Assalam, boleh email detail ke musyazu@gmail.com. Thanks

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sila check email tuan.. Terima kasih.. Sorry atas kelewatan send detail produk ke email tuan, sebab hari raya.. harap maklum..

      Padam
  17. Boleh tengok channel cina tak ? boleh send full details tentang channel yang terdapat dalam skybox? steven_bk93@hotmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh tengok siaran cina.. AOD, Astro On Demand memang ada.. channel cina lebih kurang dalam 35 siaran rasanya semua sekali.. Sila check email tuan, saya dah send detail produk ke email tuan. terima kasih

      Padam
    2. SALAM TUAN,SAYA BERMINAT NAK TAHU LEBIH LANJUT,TOLONG EMAIL CHANNEL APE YANG ADE DAN PAKEJ TUAN.. MOHAMADARIFF9127@YAHOO.COM .. TERIMA KASIH TUAN ..

      Padam
  18. As salam... blh send detail ke mohdadhar81@gmail.com
    Tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sila check email tuan.. Terima kasih.. Sorry atas kelewatan send detail produk ke email tuan, sebab hari raya.. harap maklum..

      Padam
  19. Salam,
    Boleh emailkan detail ke safie1977@gmail.com

    tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya dah send detail produk ke email tuan.. Sila check email dan jika tiada di inbox, sila check spam email.. Terima kasih..

      Padam
  20. salam..send detail kpd sy..
    email address : marsellahafiz@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya dah send detail produk ke email tuan.. Sila check email dan jika tiada di inbox, sila check spam email.. Terima kasih..

      Padam
  21. salam..send detail kpd sy..
    email address : alfatuzee@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya dah send detail produk ke email tuan.. Sila check email dan jika tiada di inbox, sila check spam email.. Terima kasih..

      Padam
  22. tuan send detail pada saya zazmiadam@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya dah send detail produk ke email tuan.. Sila check email.. jika tiada di inbox sila check di spam email.. Terima kasih

      Padam
  23. Email ke saya juga ya.....tmrizal@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya dah send detail produk ke email tuan.. Sila check email.. jika tiada di inbox sila check di spam email.. Terima kasih

      Padam
  24. Salam.. Email detail ke hakustatik@yahoo.com.my
    sy bminat channel sukan shja,bole pilih ke..?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wasalam.. saya dah send detail ke email tuan...

      berkenaan channel pilihan sahaja seperti yang pihak tuan utarakan, sememangnya takde yang macam tu.. ia dapat lebih kurang 130 channel termasuk pakej sport sekali... takde piilhan utk pilih channel2 tertentu..

      harap menjawab persoalan tuan.

      Padam
  25. Macam mana saya nak langgan eekk?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pastikan tuan ada internet dan piring astrxxx.. kalo takde salah satu mmg tak boleh tuan.. so tinggalkan email utk lanjut atau sms/whatsapp/call saya sebagaimana nombor yang tertera di atas.

      Padam
  26. Salam, send juga kat mail saya
    hukamak81@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya dah send detail produk ke email tuan.. Sila check email.. jika tiada di inbox sila check di spam email.. Terima kasih

      Padam
  27. السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
    Send detail pd. sy, azmmagna@yahoo.com.my

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya dah send detail produk ke email tuan.. Sila check email.. jika tiada di inbox sila check di spam email.. Terima kasih

      Padam
    2. Boleh send detail tentang produk pd email saya ibuqimy@gmail.com

      Padam
    3. Sila check email tuan.. saya dah send detail produk daripada A hingga Z.. Jika tiada di Inbox , sila check di spam email.. Terima kasih..

      Padam
  28. Salam,send detail pada emel saya zuwairy872@yahoo.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sila check email tuan.. saya dah send detail produk daripada A hingga Z.. Jika tiada di Inbox , sila check di spam email.. Terima kasih..

      Padam
  29. Salam tuan.....
    Tlg email details produk.
    Tima ksh

    wfa2639@yahoo.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sila check email tuan.. saya dah send detail produk daripada A hingga Z.. Jika tiada di Inbox , sila check di spam email.. Terima kasih..

      Padam
  30. Salam..send detail pd saya woniejay@gmail.com

    BalasPadam
  31. salam..mohon email detail ke kamz_dof@hotmail.com

    BalasPadam
  32. salam..mohon send detail ke kamz_dof@hotmail.com

    BalasPadam
  33. emel info tuan..celcom broadband & porta wifi bole jg ke tuan?
    abuhusna111011@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sila check email tuan.. saya dah send detail produk daripada A hingga Z.. Jika tiada di Inbox , sila check di spam email.. Terima kasih..

      Padam
  34. Boleh pm price pemasangan & langanan..pemasangan sendiri atau pihak tuan yg akan buat?
    hattzsky@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sila check email tuan.. saya dah send detail produk daripada A hingga Z.. Jika tiada di Inbox , sila check di spam email.. Terima kasih..

      Padam
  35. Mohon emailkn detail dan cara belian pada saya di ikram.yahaya@gmail.com

    BalasPadam
  36. Sy plan nak tutup astro..boleh email pasal produk ni...mohd_wira0782@yahoo.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sila check email tuan.. saya dah send detail produk daripada A hingga Z.. Jika tiada di Inbox , sila check di spam email.. Terima kasih..

      Padam
  37. Mohon email detail mohd_wira0782@yahoo.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sila check email tuan.. saya dah send detail produk daripada A hingga Z.. Jika tiada di Inbox , sila check di spam email.. Terima kasih..

      Padam
  38. asalam tuan boleh email kn detail kpda saya.....
    rrmarialan00@gmail.com
    tq.........

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sila check email tuan.. saya dah send detail produk daripada A hingga Z.. Jika tiada di Inbox , sila check di spam email.. Terima kasih..

      Padam
  39. Sila check email tuan puan..... saya dah send detail produk daripada A hingga Z.. Jika tiada di Inbox , sila check di spam email.. Terima kasih..

    BalasPadam
  40. ASSALAM,SAYA DA LAMA UTK BATALKAN ASTRO,SKG SYA MNCARI2 YG TERBAIK DAN BERBALOI,BOLE ENCIK.EMEILKAN DETAIL KPD SAYA DI iera5028@yahoo.com...?SEKIAN,TQ

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wassalam... saya dah send detail produk kepada tuan... Bila pakai box ni, maka boleh terminate astrXX ... sila baca detail produk dan jika tak faham, bleh whatsapp saya pada nombor yang telah diberikan.. Terima kasih

      Padam
  41. blh email pd sy detail tentang produk ni?rosman1979@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya dah send detail produk kepada tuan.. Sila check email dan jika tiada di inbox sila check spam email

      Padam
  42. Macamana saya nak pasang pakej ni? Berapa harganya? Boleh email saya di aqif07@yahoo.com.my

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya dah send detail produk kepada tuan.. Sila check email dan jika tiada di inbox sila check spam email.

      Padam
  43. Salam..saya nak install juga.boleh hantar detail kat saya.lanunpenyu@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok tuan.. Sila check email, saya dah send detail produk ke email tuan.. Terima kasih

      Padam
  44. salam tuan saya berminat,, sila hantar tp list ye bg skybox a6. kat email kandaharfiz@yahoo.com tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok tuan.. Sila check email, saya dah send detail produk ke email tuan.. Terima kasih

      Padam
  45. Salam, sila email ke thecute_damia@yahoo.com. Tksh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok tuan.. Sila check email, saya dah send detail produk ke email tuan.. Terima kasih

      Padam
  46. boleh emailkan ke syazawanzainal@gmail.com

    BalasPadam
  47. blh email pd sy detail tentang produk ni? syazawanzainal@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok tuan.. Sila check email, saya dah send detail produk ke email tuan.. Terima kasih

      Padam
  48. Boleh tolong bagi penerangan. Boleh email ke zalinazaharum@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok tuan.. Sila check email, saya dah send detail produk ke email tuan.. Terima kasih

      Padam
  49. email detail kat sy oppameen@yahoo.com.my

    BalasPadam
  50. salam..mohon penjelasan tentang masalah scramble..adakah masalah ini disebabkan cuaca atau perkara lain..email saya bijaymusmesuari66@gmail.com.. tq

    BalasPadam
  51. Salam...mohon email detail ke ira_zm05@yahoo.com

    BalasPadam
  52. Salam. Berapa harga cline utk langganan setahun?
    Email ke mwaqma85@gmail.com

    BalasPadam
  53. Boleh emailkan detail produk ini ke singauaku@gmail.com

    BalasPadam
  54. sallam saya berminat utk tahu lbh lanjut tentang pakej tuan dan tawaran sekiranya saya menjadi agen untuk skybox
    email saya : m.rosdey@yahoo.com

    BalasPadam
  55. saya berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang pakej tuan dan bagaimana nk jadi agen?
    email saya m.rosdey@yahoo.com

    BalasPadam
  56. Boleh emel pakej n harga di eda_marlyne@yahoo.com

    BalasPadam
  57. saya berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang pakej

    kulshahrizal@gmail.com

    BalasPadam
  58. SILA CHECK EMAIL TUAN TUAN .. SAYA DAH SEND DETAIL PRODUK KE EMAIL.. JIKA TIADA DI INBOX , SILA CHECK SPAM EMAIL. TERIMAA KASIHHH

    BalasPadam
  59. camana nak dptkan produk ni? COD ke atau pos atau terus dtg pasang di rumah?

    shaifullizan.sapian@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. bergantung kepda lokasi tuan.. biasanya saya pos sebab pelanggan saya di seluruh Malaysia..

      Padam
  60. As'salam.... Tolong emailkan detail dan pakej pada saya. helmi_azrin@yahoo.com

    BalasPadam
  61. saya berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang pakej
    sinarc.46@gmail.com

    BalasPadam
  62. salam, mohon email kepada sy tentang produk skybox ini

    sfaisal82@gmail.com

    BalasPadam
  63. SILA CHECK EMAIL TUAN TUAN .. SAYA DAH SEND DETAIL PRODUK KE EMAIL.. JIKA TIADA DI INBOX , SILA CHECK SPAM EMAIL. TERIMAA KASIHHH

    BalasPadam
  64. salam... mohon email kepada sy tentang produk skybox ini pitaph@yahoo.com

    BalasPadam
  65. salam, mohon email kepada sy tentang produk skybox ini

    ril_shah@ymail.com

    BalasPadam
  66. As salam tuan, saya nk detail tentang skybox A6, harga dn sbgainya
    idrus1971@gmail.com

    BalasPadam
  67. pm please mramist3@gmail.com

    BalasPadam
  68. macam nk scan smula chanel

    aidihariz@gmail.com

    BalasPadam
  69. email saya pakej ni norfaz.nfn@gmail.com

    BalasPadam
  70. email sy detail openboxz5
    xteamtackes@yahoo.com
    tq

    BalasPadam
  71. Please emel me produk..mafakhari113@gmail.com

    BalasPadam
  72. Sila check email tuan.. saya dah send detail produk ke email tuan.. Jika tiada di inbox, sila check spam email. .Terima kasih .. Maaf atas kelewatan..

    BalasPadam
  73. saya berminat tolong bagi detail..clarence2503@gmail.com

    BalasPadam
  74. Sila email detail ke ruhid500@gmail.com

    BalasPadam
  75. saya nak pasang benda,tapi x tau mcm mana,boleh x emelkan tentang pakejnya...kalau nak langgan 1 tahun boleh...emel saya irfanshahrom8@gmail.com

    BalasPadam
  76. syarif.coway@gmail.com

    Email product detail pleases

    BalasPadam
  77. Terima kasih tuan2 tuan.. sila check email tuan tuan yang request detail produk dengan saya.. sila check inbox, jika tiada di inbox, sila check spam email... atau boleh terus whatsapp saya di no 013-3498598

    BalasPadam
  78. Pls email zainals_aziz@yahoo.com

    BalasPadam
  79. emailkan detail ke aliffiza04@yahoo.com

    BalasPadam
  80. helo...saya berminat untuk melanggan skybox ni..bole emel saya detail2 pasa; skybox ni x berserta bayaran permulaan dan bayaran bulalan... emel saya
    hafiz_zila@yahoo.com

    BalasPadam
  81. assalam tn..pls inbox detail mcmmana nak join serta benefit. aerizla@gmail.com tq

    BalasPadam
  82. Terima kasih tuan2 tuan.. sila check email tuan tuan yang request detail produk dengan saya.. sila check inbox, jika tiada di inbox, sila check spam email... atau boleh terus whatsapp saya di no 013-3498598

    BalasPadam

[[ Pastikan Anda Baca Terlebih dahulu Info Di atas Sebelum Komen / Bertanya ..Kebiasaan soalan tuan/puan sudah dijawab oleh saya pada komentar-komentar di sini.. Harap Maklum]]